ריפוי כאבים ומחלות כרוניים, טראומה ופוסט טראומה, והקשר בניהם
פסיכותרפיה הוליסטית גוף נפש המשלבת דיקור סיני, פרחי באך, טכניקות מגע: טווינא, עיסוי ורפלקסולוגיה, טכניקות מתחום האוסטאופטיה- קרניו סקראל - הילינג ודמיון מודרך.
אלונה שפרלינג, רופאה סינית ומטפלת אלטרנטיבית במגוון תחומי רפואה הוליטית גוף נפש.
לתיאום פגישת אבחון וטיפול- 0545-766154
הקדמה
מינקות, עוד מבטן אנחנו צוברים חוויות. כל חוויה משמעותית או ראשונית שאנו עוברים נחרטת בזיכרון שלנו ממש באופן פיזי במוח, כמו חריטה על דיסק, תוך בניית מסלול בתאי הזיכרון במוח. חוויות העבר שלנו מעצבות את ההתנהגות שלנו ואת התגובה הרגשית שלנו לאירועים שקורים לנו בהווה. איך זה קורה? כמעט בכל התרחשות אירוע בהווה, בעיקר תחת לחץ או מתח נפשי, המוח שולף זיכרון מהעבר המאוחסן במוח כדי לתרגם ולפרש אותו ובכך להבין כיצד עלינו להגיב אליו. בעצם 92-95% מהחשיבה שלנו מבוססת על שימוש בזיכרונות השמורים לנו מהעבר. המוח בוחן כל אירוע או מצב נוכחי מול מאגר הזיכרונות השמורים לו במוח מחוויות קודמות, ושולף זיכרון דומה שמזכיר לנו מצב או רגש מהעבר, ולפי כך מחליט על התגובה הרגשית לאירוע. מכאן שחוויה או מצב רגשי הזכור לנו כשלילי או כואב מהעבר חוזר אלינו במצבים ויחסים עתידיים בסיטואציות דומות ללא יכולת לשלוט במצב באופן מודע. לכן על פי הזיכרונות הכואבים והטראומטיים שלנו אנו עלולים להיות לכודים בקשרים כאובים ולא מספקים, כעסים, התנהגויות שליליות, אכזבות חוזרות ונשנות מחברים, במלחמות חוזרות עם בני זוג שונים ועוד.
רייך, שהיה תלמיד של פרויד, אבי הביו אנרגיה והעיסוי הביו אנרגטי, הוסיף וגילה שאותן רגשות אף משתמרות בתאי השרירים והרקמות בגוף הפיזי, ויוצרות חסימות אנרגטיות המתבטאות בכאב במגע או כאב כרוני באברים או בשרירים, ומביאות להתפתחות מחלות באותם אברים. רייך וממשיכיו פיתחו שיטות עיסוי ביו אנרגטיות המשחררות את השרירים מהטראומה תוך הקשבה לגוף. רייך וממשיכיו לא חידשו באמת. הרפואה הסינית העתיקהש שייכה רגשות לאיברים וערוצים אנרגטיים בהם הם עוברים בגוף, שחוסר איזון בהם יכול להוציא מאיזון את האיבר או המסלול האנרגטי שלו, המרידיאן, בגוף. כשזה יוצא מאיזון, הוא והערוץ על רקמותיו ושריריו , חשופים לבעיות בריאות וכאבים. גם הרמב"ם, שסיכם את הידע שהיה רווח באותה תקופה, ועוד כתבים ממקורותינו, מתאר את הקשר בין רגשות לאיברים וההשפעה ההדדית בניהם.
מהבנה זו, ובהתבסס על טכניקות טיפול משולבות, בניתי שיטה המאפשרות שחרור המבנים החרוטים הזיכרון, על חסימותיהם הפיזיות והרגשיות, בתהליך הטיפולי.
טיפול בכאב או בעיה פיזית כרונית
מתאים למצב בו המטופל מגיע עם כאב בגוף או בעיה באיבר בגוף לדוגמא: קושי בנשימה, עצירות/ שלשול, בחילות, בעיות בכבד , בעיות עיכול כאבי בטן , כאבים אורתופדיים כמו צוואר תפוס, גב שכמות בית שחי או ברכיים, מיגרנות, כאבי שרירים או כאב או רגישות למגע בחזה או בבטן ועוד, והכאב בגוף אינו משויך על ידי המטופל לזיכרון רגשי.
בתהליך הטיפולי, אנו מתבוננים במקומות הכואבים בגוף במגע או שאני מזהה כחסומים, אני חודרת לרקמה או לאיבר פותחת ומפרקת את החסימה בעזרת דיקור סיני, ביואנרגיה, עיסוי, הילינג, ריקי, או נקודות לחיצה על מרידיאניים, ודמיון מודרך ממוקד לאיבר עצמו. דמיון מודרך לאיבר או לרקמה בגוף הפיזי שונה מדמיון מודרך לזיכרון או לרגש. הטכניקה שאני משתמשת בה היא התבוננות פנימה לאבר או רקמה בגוף ושינוי הצורה בה הוא תופס את אותו איבר. וריפוי המקום. התהליך נעשה בהשתתפות המטופל על ידי הזרמת אור לבן והוצאת צבעים כהים וניקוי צורות פיזיות כמו חבלים או אבנים מהמקום, חיות או דמיות דמיוניות אחרות, אותם אני והמטופל רואים בעיני רוחנו.
תוך כדי הטיפול בגוף, במקרים רבים, עולות במטופל בו מחשבות ורגשות הקשורות לגורם הרגשי החוסם את אותו איבר או אזור בגוף. בנוסף, הבנת סיפור המקרה, ואיתור החסימות האנרגטיות, אני מזהה את האברים הקשורים שנפגעו מחוויות טראומטיות, לפי סיפור חייו של המטופל. במקרה זה נשחרר גם את הטראומה הרגשית, כפי שמתואר בהמשך.
טיפול בטראומה רגשית
נטפל בזיכרון טראומטי על ידי שנחפש את הפעם הראשונה שהוא זוכר שאותו רגש עלה, והשאיר חסימה. אותה טראומה מתעוררת באופן לא מודע בכל עם שהרגש ששייך לעבר עולה, ואז חוזר הכאב או המתח בגוף וגם המחלה. במקרים אילו נשלב גם דמיון מודרך לריפוי אותו זיכרון. שחרור הזיכרון מתבצע על ידי העלאת הזיכרון למודע, הכרה בו ושחרור הצער והכאב שנחווה. השחרור נעשה באמצעות בכי או צעקה ספונטאניים ואם קשור לאיבר ספציפי, אז נשחרר את האיבר או השריר שמחזיק את אותה חוויה. בתהליך החזרה לזיכרון, באמצעות שיחה ודמיון מודרך, אנו משנים את נקודת ההשקפה על האירוע, משחררים את הכעס על הדמויות באירוע, מנחמים ומחזקים את עצמינו, עד שהזיכרון משתנה בתודעה, והמטופל מגיע לשלווה ואיזון.
בניגוד לטיפול פסיכולוגי, התהליך קצר ופשוט וההקלה מידית.